Om oss

Fladen Fishing har som ambition att ge dig som sportfiskare en bra upplevelse. Vi köper i världens ledande fabriker utan fördyrande mellanled och kan ge Dig marknadens mest prisvärda produkter. Vi utvecklar ständigt våra produkter och fokuserar på att de ska göra Dig nöjd. Vårt sortiment vänder sig till såväl nybörjare som de mer rutinerade.

VÅRT ANSVAR

Vi på Fladen Fishing tar ansvar för hur vår verksamhet påverkar människor och miljö. Därför ser vi till att vår produktion lever upp till högt ställda krav samt att den sker under goda arbetsförhållanden.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKARE

Fladen Fishing är medlemmar i Business Social Compliance Initiative – BSCI och genom detta har vi större möjlighet att påverka leverantörer och fabriker i positiv riktning.

BSCI, The Business Social Compliance Initiative, är ett europeiskt affärsdrivet samarbetsinitiativ för företag som vill förbättra arbetsförhållanden i den globala leverantörskedjan. Tillsammans kan vi inom BSCI ställa samma krav på våra leverantörer och kan på så sätt påverka dem i större utsträckning än om vi arbetat på egen hand. Alla inom BSCI använder sig av samma uppförandekod. En gemensam uppförandekod gör det lättare för leverantören eftersom varje leverantör ofta producerar till era olika företag.
BSCI koncentrerar sig på arbetsförhållanden, men uppförandekoden “the BSCI Code of Conduct” innehåller även regler för vatten, luft och kemikalier.
Fabrikskontroller genomförs av ackrediterad tredje part (Social Accountability Accreditation Services, SAAS). Avvikelser som framkommer vid en fabrikskontroll ska åtgärdas och följs upp vid en återinspektion. Vi arbetar ständigt med att förbättra arbetsförhållandena.

VÄRLDENS BARN

Vi stödjer årligen Världens Barn, Radiohjälpens största insamling. Pengarna går till barn och familjer runt om i världen och används bl.a. till utbildning, hälsovård, jämställdhet och för att förhindra människohandel.

DESIGN OCH UTVECKLING

Design och utveckling av våra produkter sker i Sverige. Sportfiske utvecklas ständigt och nya metoder och intresse för nya fiskarter förändras. Tillsammans med erfarna sportfiskare är Fladen Fishing noga med att följa nya trender utveckla och förbättra vårt sortiment kontinuerligt. Våra produkter ska vara lätthanterliga, hålla länge och framförallt fånga fisk!

KVALITET OCH MILJÖPOLICY

Tillverkningen sker utan mellanhänder hos ledande tillverkare runt om i världen och vi arbetar aktivt för att hitta bästa tillverkaren för respektive produkt, allt för att kunna erbjuda bästa kvalitét till bästa pris. Fladen Fishing arbetar aktivt för att arbetsmiljön hos våra tillverkare är bästa möjliga. Vi är även mycket noga med att kräva att våra produkter ska klara hårt ställda miljökrav.

TILLGÄNGLIGHET

Idag hittar du produkter från oss hos de allra flesta fackhandlare inom sportfiske. Vi finns även representerade hos många butikskedjor i hela Skandinavien. Hittar du inte den produkt du vill ha hos din lokala handlare kan du bara be dem att ta hem den till dig. För att öka tillgängligheten kan du nu även hitta vårt sortiment på denna hemsida.

PRODUKTER

Vårt sortiment består av över 5000 olika produkter. Vi tillhandahåller ett komplett sortiment inom sportfiske med allt du behöver, från spö och rullar ned till beten och diverse tillbehör, inom havsfiske, insjöfiske, vinterfiske mm. Vi har fiskeutrustningar för en liten peng till dig som ska börja fiska men vi har också värstingprodukter till dig som vill ha det allra bästa.
Vi har ett brett sortiment av flytplagg, uppblåsbara flytvästar, traditionella flytvästar, flytoveraller och överlevnadsdräkter. Inom konfektion hittar du både fiske- och jaktkläder som jackor, byxor, stövlar, vadare, handskar mm. Vi har även produkter inom jakt, marin, camping och lampor.