Vårsäsongen för havsöringsfiske är igång i de sydligare delarna av landet och längre upp längs med västkusten är det snart dags att jaga silver på allvar. Här tar vi en titt på tre prylar som vi tycker förtjänar att lyftas fram lite extra.

1.Bombflöte

Dessa viktade kastflöten är grymt effektiva för att presentera en fluga eller en liten maskjigg på långt avstånd, över stora vattenmassor och på önskat djup. De finns i tre olika varianter – flytande, sjunkande och intermediate. Om du vill tackla själv rekommenderar vi Maxximus Fluorocarbon(storlek 0,26 och 0,31mm) som tafsmaterial och vårt sortiment med kustflugor. Annars finns våra färdigtacklade set – “Ready-to-fish”.

Kolla på bombflöte i vår shop

2.Snurriga drag

Havsöringsdrag som linan löper igenom har visat sig vara grymt effektiva längs med våra kuster. Draget roterar fritt och skapar en förförande rytmik i vattnet. Ett exempel är Fladens ”Dizzy tobis” som med en rörelsegivande klack på sidan har många storöringar på sitt samvete. Dizzy tobis kommer färdigtacklat med sylvass trekrok, fluorocarbontafs, pärlor och dubbellekande. Finns i tio olika färger och 16 respektive 22 gram.

Se modellerna här

3.Enkelkrok

Sunt förnuft kanske säger att en trekrok borde vara bättre än enkelkrok, men många duktiga kustfiskare kör numera med större enkelkrokar på en del drag. De upplever större andel krokade fiskar och färre tappade under fajten. För att kunna få på fjäderringen behöver enkelkroken ha en stor ögla vilket till exempel Maxximus Black Nickel Single Hook har. Storlekar på 1/0-2/0 är att rekommendera för normalstora havsöringsdrag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *